Is dit voor mij de juiste cursus?

Wanneer je een cursus gaat volgen dan wil je natuurlijk ergens terecht komen die aansluit op jouzelf. Op het gebied van creativiteitscursussen zijn er veel richtingen van zeer traditioneel tot 'doe maar waar je zin in hebt'. Om je in deze cursus thuis te voelen en van mijn kant uit om je goed te kunnen begeleiden, is het in ieder geval belangrijk dat je een 'Open Mind' hebt om je ideeën, smaak en mogelijkheden op een vrije en ongedwongen manier te kunnen onderzoeken.
Dat is in principe het enige vereiste om deel te kunnen nemen. Verder hoef je,vooral als je net begint, echt he-le-maal niets te kunnen.
​​​​​​​

James Whistler - The Thames

Hoe ziet een les er ongeveer uit?
Een les duurt twee uur met halverwege een korte 'pauze'.
De pauze vormt soms 'een onderdeel' van de les. We bekijken dan het werk van een bekende kunstenaar of bespreken een opdracht.

De onderlinge gesprekken gaan soms over kunst en daaraan gerelateerde onderwerpen. Soms wordt er echter gewoon koffie en taart gegeten en gaat het over echt he-le-maal niets. ;-)


Met welke materialen kan er worden gewerkt?

Het maakt in principe niet uit welk materiaal je gebruikt. Er wordt in de lessen gewerkt met zowel acryl- als olieverf, op zeer kleine tot zeer grote formaten, abstract en figuratief, op papier of op doek, modern of meer traditioneel.
De cursus richt zich dus inhoudelijk niet op een bepaalde stijl of methode.

Werk je al met olieverf?

Om de verf te verdunnen mogen alleen liquin en het reukloze gamsol in de les gebruikt worden. Aan het eind van de les mag je wel je kwasten schoonmaken met gewone terpentine.

Zo blijft de les toegankelijk voor mensen die voor een al te sterke verflucht allergisch zijn en is de lucht voor iedereen schoon, gezond en fris!

kleurenleer, is dat nu nog echt
belangrijk of, iets meer een ding
uit het verleden?
Is er een mogelijkheid om een proefles te volgen?

Een proefles is een te kort moment om een beeld te krijgen hoe de lessen er uit zien. Vandaar dat sinds kort er een introductiecursus is van 5 lessen.

Elk jaar start het CKC ook met een open dag. Daar kun je dan terecht om kennis te maken en vragen te stellen. Check de website van het CKC voor een exacte datum.


Kan ik gemiste lessen inhalen?

Vrijwel iedereen mist wel eens een les. Soms is er ruimte op een andere avond om in te halen. Dat is mede afhankelijk van hoe de vol de cursus is op de in te halen avond. We kijken altijd of het mogelijk is maar, er is geen garantie dat het altijd kan.

Wat kost het?

289,- euro voor een reguliere cursus van 15 lessen (zelf materiaal meenemen).
139,- euro voor de introductiecursus van 5 lessen inclusief materiaal.

(Op de CKC site zie je ook een aantal mogelijkheden om 'goedkoper' te gaan schilderen. Dit zijn echter geen cursussen maar vriendengroepen die met elkaar bezig zijn zonder dat er echt les gegeven wordt en dus iets geleerd wordt).

Ik ben te laat met inschrijven, kan ik alsnog meedoen?

Mocht een cursus niet volledig bezet zijn, dan is er een soms mogelijkheid om wat later alsnog mee te doen. Bedenk wel dat je dan nog steeds het volledige cursusbedrag moet voldoen, onder de noemer 'gelijke monniken gelijke kappen' wordt er dus geen korting verleend voor de gemiste eerdere lessen.


Waar kan ik het vakantierooster vinden?

Hier; https://www.ckc-zoetermeer.nl/default/vakanties
(De cursus volgt in principe de schoolvakanties zoals ze in Zoetermeer zijn bepaald).


Waar wordt de cursus gegeven?
De cursus wordt gegeven bij het CKC in Zoetermeer. Het lokaal heeft ezels en er is opslag voor je schilderijen.
Er is een lift als je slecht ter been bent of niet van traplopen houdt en, er is ruime mogelijkheid tot parkeren in de directe omgeving.


Henri Matisse - goudvissen

Back to Top